Info

We Jazz 2023
26.11–3.12., Helsinki

We Jazz on vuonna 2013 ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma, joka esittelee aikansa parasta jazzmusiikkia. Mukana on sekä suomalaisia että ulkomaalaisia artisteja noin viikon aikana ympäri Helsinkiä.

Esityspaikat vaihtuvat suurelta osin vuodesta toiseen, ja We Jazzin tuottajien tavoitteena on löytää jatkuvasti uusia mielenkiintoisia esitystiloja. Monet We Jazz -keikkapaikat ovat varsin pieniä: musiikki on usein parhaimmillaan läheltä kuultuna, ja We Jazzin ideologiaan kuuluu laatuun panostaminen määrän sijaan. Jokainen konsertti on käsin valittu arvokas palanen jazzviikon ohjelmaa.

We Jazzia kutsutaan usein festivaaliksi ja sitä tämä Helsingin laajin vuosittainen jazztapahtuma eittämättä onkin. Tapahtuman kuvailuun ovat vakiintuneet myös termit ”installaatio” ja ”utopia”. Nämä sanat kiteyttävät We Jazzin hengen ja suuntaavat ajatuksia perinteisen jazzfestivaalikentän ulkopuolelle. Jazzin esittämisen tapojen uudistaminen onkin yksi tapahtuman keskeisistä pyrkimyksistä parhaan mahdollisen musiikin tarjoilemisen ohella.

We Jazz on osuva läpileikkaus omaänisestä jazzmusiikista halki genren laajan tyylispektrin.

Osta lippuja

facebook.com/wejazz
instagram.com/wejazzhelsinki

twitter.com/wejazzhelsinki
500px.com/wejazzhelsinki

Vapaaehtoiseksi
We Jazz 2023 -tapahtuman vapaaehtoishaku on avattu! Tärkeän osan tapahtumaa muodostavat jazzista ja tapahtumista kiinnostuneet vapaaehtoiset. Vapaaehtoiset toimivat erilaisissa tehtävissä ennen tapahtumaa sekä sen aikana mm. esityspaikkojen rakennuksessa, purussa ja somistuksessa, lippujen myynnissä, cateringissä sekä yleisön opastuksessa.

Vapaaehtoisuus We Jazz -tapahtumassa on palkatonta ja vastikkeetonta. Vuorot ovat keskimäärin 7 tunnin pituisia. Kiitoksena vapaaehtoisuudesta tarjoamme pääsyn valikoituihin We Jazz -festivaalin konsertteihin, ruokailun vapaaehtoispäivinä sekä karonkan festivaalin jälkeen. Kaikki vapaaehtoiset perehdytetään tehtäviinsä ja he saavat halutessaan talkootodistuksen.

Siirry hakulomakkeeseen tästä.

Yhteydenotot ja lisätiedot: Aleksi Nerola, aleksi@wejazz.fi

Medialle
Media-akkreditointi vuoden 2023 We Jazziin on avattu. Osa tapahtumapaikoista on pieniä, ja voimme myöntää akkreditointeja vain rajallisen määrän. Lähetämme vahvistuksen hyväksytystä akkreditoinnista sähköpostitse ennen tapahtumaa.

Siirry akreditointiin tästä.

Jos tarvitset painolaatuisia konsertti- tai pressikuvia, olethan yhteydessä meihin: press@wejazz.fi.

Esteettömyys
Osa festivaalin konserttipaikoista on esteettömiä, ja niissä on myös rajoitettu määrä pyörätuolipaikkoja. Tarkemmat tiedot esteettömyydestä löytyvät konserttikohtaisesti. Esteetön kulku on seuraavissa konserttipaikoissa:

G Livelab Helsinki
Harju 8
Kulttuuritehdas Korjaamo
Kuudes Linja
Peloton Cycling Eatery
Radisson RED Helsinki
Solo Sokos Hotel Torni
Johanneksen koti

Yhteystiedot

festival@wejazz.fi

taiteellinen johtaja: Matti Nives
toiminnanjohtaja: Katariina Uusitupa
tuotantopäällikkö: Tomi Mutanen
artistituottaja: Jaakko Hietakangas
tekninen tuottaja: Teemu Markkula
tiedottaja: Julia Palmu
tuotantoharjoittelija: Aleksi Nerola

Yhteistyökumppanit
Fat Lizard Brewing Co., Pop Media, Radio Helsinki, Radisson RED Helsinki, Solo Sokos Hotel Torni, Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, Metropolia

Tukijat
Gesellius Fond, Helsingin kaupunki, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Musiikin edistämissäätiö, Robert D. Bielecki Foundation, Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus, Thurings stiftelse

Lipunmyynti
Tiketti

Esityspaikat
G Livelab Helsinki
Harju 8
Jacitan koti
Johanneksen koti
Kahvila Sävy
Kalliosali
Kulttuuritehdas Korjaamo
Kuudes Linja
Peloton Cycling Eatery
Radisson RED Helsinki
Solo Sokos Hotel Torni

Pidätämme oikeudet muutoksiin.