Alan Braufman + Alexander Hawkins + Anni Kiviniemi Trio + Carl Stone + FIRE! + Jason Nazary + Kannaste4 + Marthe Lea Band + Pat Thomas + Patricia Brennan + Teddy Rok: Atonal Drums + Tilo Weber Four Fauns + Tomas Nordmark + We Jazz DJs

joulukuu 3, 2022
Alan Braufman + Alexander Hawkins + Anni Kiviniemi Trio + Carl Stone + FIRE! + Jason Nazary + Kannaste4 + Marthe Lea Band + Pat Thomas + Patricia Brennan + Teddy Rok: Atonal Drums + Tilo Weber Four Fauns + Tomas Nordmark + We Jazz DJs

LA 3.12. klo 19

klo 18

Korjaamo

Alan Braufman

Alan Braufman, saksofonit / Ville Herrala, basso / Joonas Leppänen, rummut

Alexander Hawkins

Alexander Hawkins, piano

Anni Kiviniemi Trio

Anni Kiviniemi, piano / Eero Tikkanen, basso / Hans Hulbækmo, rummut

Carl Stone

Carl Stone, elektroniikka

FIRE!

Mats Gustafsson, saksofonit / Johan Berthling, basso / Andreas Werliin, rummut

Jason Nazary

Jason Nazary, rummut & elektroniikka

Kannaste4

Jussi Kannaste, tenorisaksofoni / Tomi Nikku, trumpetti / Petter Eldh, basso / Joonas Riippa, rummut

Marthe Lea Band

Marthe Lea, tenorisaksofoni & huilu / Andreas Hoem Røysum, klarinetti & bassoklarinetti / Hans P. Kjorstad, viulu & huilu / Egil Kalman, basso & synat / Hans Hulbækmo, rummut & lyömäsoittimet

Pat Thomas

Pat Thomas, piano

Patricia Brennan

Patricia Brennan, vibrafoni

Teddy Rok: Atonal Drums

Teppo Mäkynen, rummut & sampleri / Nikita Rafaelov, synat

Tilo Weber Four Fauns

Eero Savela, trumpetti / Otto Eskelinen, saksofonit / Ole Morten Vågan, basso / Tilo Weber, rummut

Tomas Nordmark

Tomas Nordmark, elektroniikka

60 minuuttia jazz-elokuvia

Mukana Linda Fredriksson, Alabaster dePlume, Uusi Aika, Ville Herrala, JAF Trio, Alder Ego, OK:KO, Kadi Vija Key Project

We Jazz DJs & Friends

VAUNUSALI
18.45 ovet
19.00 Tilo Weber Four Fauns
20.30 Teddy Rok: Atonal Drums
22.00 Kannaste4
23.30 FIRE!

 

KULMASALI
18.30 ovet
19.00 Anni Kiviniemi Trio
20.15 Pat Thomas
21.15 Alexander Hawkins
22.30 Marthe Lea Band

 

VINTTI *VALLEY OF SEARCH*
19.00 ovet
19.30 Tomas Nordmark
21.00 Patricia Brennan
22.15 Alan Braufman

 

KORJAAMO KINO
18.00 ovet / 60 min Jazz-elokuvia (näytös 1)
19.00 60 min Jazz-elokuvia (näytös 2)
20.00 60 min Jazz-elokuvia (näytös 3)
21.30 Carl Stone
23:00 Jason Nazary
24:00 60 min Jazz-elokuvia (näytös 4)

 

HUOM: elokuvanäytös koostuu useista lyhytelokuvista, joten mukaan voi saapua myös kesken ”luupin”.

 

KORJAAMON BAARI
18.00 ovet / We Jazz DJs & Friends (koko illan)

 

We Jazz ottaa ensimmäisenä talon ulkopuolisena järjestäjänä Kulttuuritehdas Korjaamon kokonaan haltuunsa ja luvassa on MEGAPLÄJÄYS, jossa voi kuulla miltä jazzmusiikki kuulostaa nyt ja kohta monissa eri ilmenemismuodoissaan. Illan aikana kuulemme paljon ensiesityksiä, sekä jo olemassa olevilta että täysin uusilta kokoonpanoilta. Ilta on rakennettu hyväksi valinnaksi kenelle tahansa, joka haluaa yllättyä ja inspiroitua. Toimii myös ilman ennakkovalmistautumista, kutsu on avoin. 

 

Valley Of Search -levymerkki tuo We Jazziin kaikki artistinsa, joten voimme tässä yhteydessä puhua Valley Of Search -festivaalista osana We Jazzia. Alan Braufman on New Yorkin 1970-luvun “loft-skenen” merkkihahmoja, jonka musiikki on jäänyt suhteellisen tuntemattomaksi – syyttä! Onneksi uudelle levymerkille nimen antanut albumi Valley Of Search (1975) on julkaistu uudelleen ja sittemmin pihalle on tullut myös uusia Braufman-äänityksiä. Festareilla Braufman esiintyy ainutlaatuisen “suomalaisbändin” kanssa, jossa mukana ovat basisti Ville Herrala ja rumpali Joonas Leppänen. Vibrafonisti Patricia Brennan esiintyy soolona, ja Valley Of Search -kokonaisuuden täydentää ruotsalainen elektronisen musiikin tekijä Tomas Nordmark. Levymerkin pomo Nabil Ayers on osana päiväohjelmaa haastattelun merkeissä ja lisäksi hän on luvannut kertoa sanasen kustakin esiintyjästä illan aikana.

 

Brittipianisti Alexander Hawkins tunnetaan monista eri yhtyeistä (mm. Ethio-legenda Mulatu Astatken nykybändistä!), mutta tällä kertaa hän on tuonut mukanaan ainoastaan itsensä. Flyygeli tarjotaan talon puolesta. Tästä kahden elementin yhdistelmästä tulee maaginen konserttielämys.

 

Pianisti Anni Kiviniemi esittelee suomalais-norjalaisen trionsa, joka valmistelee parhaillaan debyyttialbumiaan We Jazz Recordsille. Julkaisu keväällä 2023, kuule tulevaisuuden musiikki jo nyt!

 

Carl Stone on ollut paljon yhteyksissä We Jazzin kanssa ennen festaria julkaistavan We Jazz Reworks Vol. 2 -albuminsa myötä. Eli käytännössä We Jazz päästi elektronisen musiikin pioneerin mellastamaan arkistoihinsa ja tulokset ovat upeita. Nyt saatavilla myös livenä. Carl Stone kertoo musiikistaan osana Korjaamon päiväohjelmaa.

 

FIRE! on instituutio. Timantinkova kolmikko, joka ansaitsee ALL CAPSIT ja vielä huutomerkin sisältävän nimensä kerta toisensa jälkeen. Koko kolmikko on mahtava, mutta erityisenä merkkitapauksena voidaan pitää fonistilegenda Mats Gustafssonin saapumista We Jazz -festivaalille ensi kertaa. FIRE! kertoo musiikistaan osana Korjaamon päiväohjelmaa, kun yhtyeeltä koetaan harvinainen bändiworkshop. Nyt illalla luvassa käytännön toimintaa, eli keikka.

 

Brooklynilainen Jason Nazary palaa We Jazziin mielessään uudet musiikilliset seikkailut. We Jazz julkaisi Nazaryn Spring Collection -albumin taannoin. 

 

Saksofonisti Jussi Kannaste on eräs niitä keskeisiä jazznimiä, jotka eivät vielä ole julkaisseet selkeää “liiderilevyä”. No nyt sellainen on tulossa, ja millä upealla bändillä. Huhhuh! Tämä on yhtyeen ensiesitys, levyäkin siis pian, julkaisijana We Jazz.

 

Saksofonisti Marthe Lea saapuu Norjasta. Hän levyttää mainiolle Motvind Records -levymerkille, jota kannattaa seurata muutenkin.

 

[Ahmed]-yhtyeen Pat Thomas jää Helsinkiin edellisiltaisen keikkansa jälkeen ja esiintyy nyt soolona. The Elephant Clock Of Al Jazari (2019) on soolopianismin merkkiteos, ja muutenkin. Jotain sellaista luvassa siis, mutta varmaan jotain ihan uutta.

 

Teppo Mäkysen eli Teddy Rokin Atonal Drums esittää nyt vain kerran aiemmin kuulluun uuden live-settinsä, jossa kokoonpano on kasvanut puolella, eli on nyt kaksihenkinen. Musa: toimii.

 

Berliiniläisrumpali Tilo Weber on osalle yleisöstä tuttu Y-OTIS-yhtyeestä. Tällä kertaa Tilo esittelee mahtavan Four Fauns -yhtyeensä ja vielä lisäksi jännittävää on se, että tämä versio bändistä esiintyy nyt ensi kertaa. Mukana myös suomalaisväriä.

 

(Illassa myös musa-aiheista elokuvaa, tarkentuu myöhemmin.)

 

 

 

Yhteistyössä Goethe-Institut Finnland (Tilo Weber Four Fauns).