Info

INFO

We Jazz 2021
28.11.–5.12., Helsinki

We Jazz -festivaali

We Jazz on vuonna 2013 ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma, joka esittelee aikansa parasta jazzmusiikkia. Mukana on sekä suomalaisia että ulkomaalaisia artisteja, ja noin viikon mittainen tapahtuma levittäytyy ympäri Helsinkiä.

Esityspaikat vaihtuvat suurelta osin vuodesta toiseen, ja We Jazzin tuottajien tavoitteena on löytää jatkuvasti uusia mielenkiintoisia esitystiloja. Monet We Jazz -keikkapaikat ovat varsin pieniä: musiikki on usein parhaimmillaan läheltä kuultuna, ja We Jazzin ideologiaan kuuluu laatuun panostaminen määrän sijaan. Jokainen konsertti on käsin valittu arvokas palanen jazzviikon ohjelmaa.

We Jazzia kutsutaan usein festivaaliksi ja sitä tämä Helsingin laajin vuosittainen jazztapahtuma eittämättä onkin. Tapahtuman kuvailuun ovat vakiintuneet myös termit ”installaatio” ja ”utopia”. Nämä sanat kiteyttävät We Jazzin hengen ja suuntaavat ajatuksia perinteisen jazzfestivaalikentän ulkopuolelle. Jazzin esittämisen tapojen uudistaminen onkin yksi tapahtuman keskeisistä pyrkimyksistä parhaan mahdollisen musiikin tarjoilemisen ohella.

Jazzmusiikin osalta yritämme myös luoda katsauksen menneeseen vuoteen. Paikalla on tälläkin kertaa useita loistavaa musiikkia vuonna 2021 julkaisseita artisteja. We Jazz on osuva läpileikkaus ajankohtaisesta ja myös ajan hammasta väistävästä jazzmusiikista halki genren laajan tyylispektrin.

Osta liput

HUOM. Ostathan festivaalilippusi ennakkoon jonojen vähentämiseksi. Ovelta ostettaessa lippujen maksuvälineenä käy hygieniasyistä vain kortti. Myös festivaalin merchandise- ja levymyynnissä maksaminen onnistuu koronaturvallisuuden vuoksi ainoastaan kortilla.

Tilaa uutiskirje:

facebook.com/wejazz
instagram.com/wejazzhelsinki
twitter.com/wejazzhelsinki
500px.com/wejazzhelsinki

Vapaaehtoiseksi

Vapaaehtoishaku We Jazz 2021 -tapahtumaan on päättynyt. Kiitos kaikille hakijoille! Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä.

Tärkeän osan tapahtumaa muodostavat jazzista ja tapahtumista kiinnostuneet vapaaehtoiset. Vapaaehtoiset toimivat erilaisissa tehtävissä ennen tapahtumaa sekä sen aikana mm. esityspaikkojen rakennuksessa, purussa ja somistuksessa, lippujen myynnissä, cateringissä sekä yleisön opastuksessa. Mikäli siis olet vähintään 18-vuotias, palvelualtis ja täynnä positiivista energiaa, täytä hakemus ja tule tekemään kanssamme Helsingin laajamittaisinta jazzfestivaalia.

Vapaaehtoisuus We Jazz -tapahtumassa on palkatonta ja vastikkeetonta. Vapaaehtoiset tekevät niin monta vuoroa kun itse pystyvät. Vuorot ovat keskimäärin 7 tunnin pituisia. Kiitoksena vapaaehtoisuudesta tarjoamme pääsyn valikoituihin We Jazz -festivaalin konsertteihin, We Jazz -paidan, kevyen ruokailun vapaaehtoispäivinä sekä karonkan festivaalin jälkeen. Kaikki vapaaehtoiset perehdytetään tehtäviinsä ja he saavat halutessaan talkootodistuksen.

Yhteydenotot ja lisätiedot: tuotantoassistentti Jeve Pennonen, jeve@wejazz.fi

Medialle

Media-akkreditointi vuoden 2021 We Jazziin on päättynyt. Osa tapahtumapaikoista on pieniä, ja voimme myöntää akkreditointeja vain rajallisen määrän. Lähetämme vahvistuksen hyväksytystä akkreditoinnista sähköpostitse ennen tapahtumaa.

Lataa We Jazz 2021 -esiintyjien lehdistökuvia

Ilmoita kuvaajan nimi kuvan käytön yhteydessä niissä tapauksissa, joissa se on merkitty. Kuvia edeltävien vuosien We Jazz -tapahtumista löytyy We Jazzin 500px-tililtä. Jos tarvitset painolaatuisia konsertti- tai pressikuvia, ole yhteydessä kiira@wejazz.fi.

Lisätiedot: viestintävastaava Kiira Koskela, kiira@wejazz.fi

Esteettömyys

Osa festivaalin konserttipaikoista on esteettömiä, ja niissä on myös rajoitettu määrä pyörätuolipaikkoja. Tarkemmat tiedot esteettömyydestä löytyvät konserttikohtaisesti.

Esteetön kulku on seuraavissa konserttipaikoissa:

  • Aleksanterin Teatteri
  • Artek Helsinki
  • Glasshouse Helsinki
  • G Livelab Helsinki
  • GLO Hotel Art Jugend Hall
  • Kuudes Linja
  • Suvilahti: Tiivistämö ja Mittarikorjaamo
  • Tanner
  • Tavastia
  • Ääniwalli

Covid-19 & We Jazz 2021

Haluamme, että We Jazz on kaikille osallistujille turvallinen elämys.

Käytössämme on koronapassi kaikilla keikoilla. Koronapassina toimii Omakannasta ladattava EU:n koronatodistus. Koronapassi edellyttää todistusta joko kahdesta koronarokotuksesta, 72 tunnin sisällä saadusta negatiivisesta koronatestituloksesta tai alle kuusi kuukautta sitten sairastetusta koronataudista. Koronapassi ja henkilöllisyystodistus tarkistetaan tapahtumapaikkojen ovella. Lukijasovellus ei kerää tai tallenna terveystietoja tai muita henkilökohtaisia tietoja.

Kiinnitämme festivaalilla erityistä huomiota hygieniatasoon ja suosittelemme kasvomaskin käyttöä konserteissa. Huolehdithan festivaalilla vieraillessasi käsihygieniasta – käsidesiä on saatavilla kaikilla esityspaikoilla.

Noudatamme tapahtuman järjestämisessä viranomaisten ohjeistuksia ja suosituksia, ja päivitämme tietoja koronaa koskevista käytännöistä tarpeen mukaan.

Yhteystiedot

office@wejazz.fi

taiteellinen johtaja: Matti Nives
toiminnanjohtaja: Katariina Uusitupa
tuottaja: Susse Salonen
tekninen tuottaja: Teemu Markkula
catering-vastaava: Maiju Talvisto
logistiikkavastaava: Raul Silvennoinen
tuotantoassistentti: Jeve Pennonen
viestintävastaava: Kiira Koskela
somekoordinaattori: Roope Pokki
tuotantograafikko: Vera Lönnqvist
We Jazz Record Shop: Eero Löyttyjärvi
hallituksen puheenjohtaja: Moona Tikka

We Jazz Record Shop: Eurantie 8–10 LH 211, 00550 Helsinki, shop@wejazz.fi

Yhteistyökumppanit: Artek, GLO Hotel Art, Music Finland, Olvi, Pop Media, Radio Helsinki, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmä, Web-Veistämö

Tukijat: Goethe-Institut Finnland, Helsingin kaupunki, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Musiikin edistämissäätiö, Nordisk Kulturfond: PULS, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Stiftelsen Emilie och Rudolf Gesellius fond, Suomen kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus, Thurings Stiftelse

lipunmyynti: Tiketti

akkreditointi: GEST

Esityspaikat

Aleksanterin teatteri
Artek Helsinki
Glasshouse Helsinki
G Livelab Helsinki
GLO Hotel Art Jugend Hall
Kahvila Sävy
Kuudes Linja
Salakeikka
Ravintola Tanner
Tavastia
Suvilahti: Tiivistämö & Mittarikorjaamo
Way Bakery and Wine Bar
Ääniwalli

Oikeudet muutoksiin pidätetään.