The Guardian valitsi Lucia Cadotschin We Jazz -levyn kuukauden jazzalbumiksi

18.11.2020

Brittilehti The Guardian hehkuttaa Lucia Cadotschin 27. marraskuuta ilmestyvää toista albumia neljän tähden levyarviossaan. We Jazz Records julkaisee kuukauden jazzlevyksi valitun Speak Low II:n 27.11. ja julkaisukeikka on luvassa We Jazz -festivaalilla Helsingissä 29.11.

Brittiläinen suurlehti The Guardian on valinnut sveitsiläislaulaja Lucia Cadotschin pian julkaistavan We Jazz -albumin Speak Low II kuukauden jazzlevyksi. We Jazz -festivaalille sunnuntaina 29.11. esiintymään saapuva Cadotsch hurmaa tuoreella kokopitkällään kriitikko John Fordhamin, joka kirjoittaa Cadotschin ”jatkavan omaleimaista polkuaan yhdistelemällä lumoavaa lauluaan ennalta-arvaamattomaan improvisaatioon”. Fordhamin kirjoittama artikkeli on luettavissa täällä.

Helsinkiläinen levymerkki We Jazz Records julkaisee Speak Low II -albumin 27. marraskuuta vinyylinä, CD:nä ja digitaalisesti. Sekä levyllä että livenä Cadotschin trion täydentävät Berliinissä vaikuttavat ruotsalaisartistit, mm. Y-OTIS-yhtyeestään tuttu tenorisaksofonisti Otis Sandsjö ja kansainvälisesti arvostetun Koma Saxon visionäärinen basisti-tuottaja Petter Eldh. Lisäksi levyllä vierailee ECM-pianisti Kit Downes urkuineen ja sellisti Lucy Railton. Downes vierailee myös joulukuisella We Jazz -avajaiskeikalla GLO Hotel Artissa.

”Guardianin huomio on huikea juttu, joka tullee nostamaan levymerkkimme vaikuttavuutta lähitulevaisuudessa”, toteaa We Jazz Recordsin perustaja ja taiteellinen johtaja Matti Nives. ”Olemme panostaneet vientitoiminnassamme siihen, että levyille saataisiin mahdollisimman paljon huomiota ja on nähtävissä, että se alkaa tuomaan tulosta. Pyrkimyksenämme on johdonmukaisella työllä rakentaa suomalaisesta näkökulmasta ennenkuulumattoman merkittävä julkaisukanava uudelle jazzmusiikille. Lopulta kyse on siitä, että julkaisemme musiikkia johon itse uskomme ja katsomme mihin asti se riittää.”

We Jazz Records aloitti jatkuvan toimintansa syyskuussa 2016. Nopeasti kansainvälisesti arvostetuksi toimijaksi uuden musiikin julkaisurintamalla noussut We Jazz on Lucia Cadotschin Speak Low II:n myötä julkaissut tähän mennessä 29 albumia, sekä sarjan kymmentuumaisia ja seitsentuumaisia vinyylisinglejä sekä kasetteja. Levymerkin pääformaatti on vinyyli, joskin lähes kaikista albumeista on saatavilla myös CD. We Jazz Recordsin tähänastisiin julkaisuihin lukeutuvat mm. Teppo Mäkysen palkitun 3TM-yhtyeen levyt, Ilmiliekki Quartetin tuorein albumi Land Of Real Men, Emma-ehdokkaaksikin noussut OK:KO-yhtyeen Syrtti, The Stance Brothersin suositut seiskatuumaiset, räjähtävä kansainvälinen jazzkollektiivi Koma Saxo, sekä We Jazz -festivaalillekin saapuva Y-OTIS. We Jazzin julkaisuihin on mahdollista tutustua kootusti levymerkin Bandcamp-sivuilla.

Lucia Cadotsch: Speak Low II
We Jazz Records LP/CD/digi (WJLP30/WJCD30)
julkaisupäivä 27.11.2020
jakelu: We Jazz, records@wejazz.fi

Lucia Cadotsch Speak Low
Lucia Cadotsch, laulu / Otis Sandsjö, tenorisaksofoni / Petter Eldh, kontrabasso
feat. Kit Downes, Hammond-urut (1., 4., 6. & 7.) / Lucy Railton, sello (6. & 7.)

We Jazz 2020: Lucia Cadotsch Speak Low (CH/SE/UK),
Iro Haarla Presents: Leo Records
su 29.11.2020 GLO Hotel Art (Lönnrotinkatu 29, 00180 Helsinki)

Liput Tiketistä
We Jazz 2020 Facebookissa
Katso koko ohjelmisto: http://wejazz.fi/2020

#wejazz2020 #wejazzrecords