Tapani Rinne esittää uuden levynsä materiaalia We Jazz -festivaalilla 3.12.

16.09.2020

Seitsemänpäiväisen We Jazz -festivaalin ohjelmisto saa täydennystä kun ambient-jazzin pioneeri Tapani Rinne liittyy tapahtuman artistikaartiin. Rinne juhlistaa uutta Foghornia-albumiaan Helsinki Contemporary -galleriassa 3. joulukuuta. Lokakuussa uudella kotimaisella Signature Dark -levymerkillä julkaistava albumi jatkaa Rinteen ambient-henkisten sooloteosten jylhää sarjaa. Rinteen uudessa levyssä lähtöasetelma, bassoklarinetti ja elektroniikka, on pysynyt samana, mutta tällä kertaa hän sukeltaa edellistä Radioton-levyään melankolisemmille vesille aina dark ambientin syviin syövereihin asti. Foghornia-levyllä mukana on mm. omistus Pori Jazzin edesmenneille perustajille Jyrki Kankaalle ja Tapani Kontulalle. “Musiikki ei ole erillinen saareke vaan osa jokapäiväistä elämää”, Rinne sanoo.

Festivaaliohjelmistoon on vielä syksyn aikana luvassa lisää uusia julkistuksia. Design-liike Hakola Shopin toinen esiintyjä julkaistaan 30.9. ja Kuudennen linjan toinen artisti 14.10. Syksyn aikana paljastuvat myös Superposition-festivaalin vierailijat.

Yleisön, esiintyjien ja henkilökunnan terveys on ensisijaisen tärkeää We Jazz -festivaalin järjestäjille. Esityspaikkojen yleisökapasiteetteja on merkittävästi pienennetty miellyttävän ja turvallisen kokemuksen takaamiseksi. We Jazz seuraa pandemiatilanteen kehittymistä tarkasti ja festivaali toteutetaan viranomaisten suosituksia noudattaen.

Liput Helsinki Contemporaryyn saatavilla Tiketistä.

”Tilaa käyttä­vään ja tilaa täyttävään ambient-musiikkiin syven­tynyt sakso­fonisti-basso­klarinetisti Tapani Rinne on julkaissut kaikki sooloalbuminsa omalla Aani-merkillään – siis Aanella, ei Äänellä. Pisteiden poistaminen on saattanut olla pelkkä pragmaattinen ratkaisu, mutta siitä voi johdattaa esteettisen periaatteen: vähemmälläkin voi tulla toimeen sekä viekoitella samalla vastaanottajan havainnoimaan vielä tarkemmin ja herkemmin.”
– Harri Uusitorppa, Helsingin Sanomat

#wejazz2020