Info

We Jazz 2020
Helsinki 29.11–5.12.

tiketti.fi/wejazz2020

facebook.com/wejazz
instagram.com/wejazzhelsinki

twitter.com/wejazzhelsinki
500px.com/wejazzhelsinki

#wejazz2020

office@wejazz.fi

taiteellinen johtaja: Matti Nives
toiminnanjohtaja: Katariina Uusitupa
tuottaja: Susse Salonen
tekninen tuottaja: Teemu Markkula
tuotantoassistentti: Hanna Kokkonen
tiedottaja: Karoliina Virkkunen
viestintäkoordinaattori: Roope Pokki
cateringvastaava: Maiju Talvisto
logistiikkavastaava: Raul Silvennoinen
we jazz record shop: Eero Löyttyjärvi

yhteistyökumppanit: GLO Hotel Art, Hakola, Olvi, Pop Media, Radio Helsinki, Suomen Jazzliitto, Unifilm, Web-Veistämö

tukijat: Helsingin kaupunki, Taiteen edistämiskeskus, Musiikin edistämissäätiö, Thurings Stiftelse, Emilie och Rudolf Gesellius fond, Nordisk Kulturfond: PULS, Jenny ja Antti Wihurin rahasto

lipunmyynti: Tiketti

akkreditointi:
GEST

artistit:
AINON
Antti Lötjönen Quintet East
Dark Horse (SE)
Death Hawks Plays Sun Ra
JAF Trio (FI/DK)
Jazz kiinnostaa (Radio Helsinki)
Jukka Perko Presents
Iro Haarla Presents: Leo Records
Kadi Vija Key Project
Kit Downes (UK)
Lucia Cadotsch Speak Low (CH/SE/UK)
Paal Nilssen-Love & Raoul Björkenheim (NO/FI)
(Salakeikka)
Superposition Festival
Tapani Rinne: Foghornia
Teppo Mäkynen Presents
Timo Lassy Trio Feat. Reiska Laine
Verneri Pohjola Quartet
Ville Herrala
We Jazz DJs
Y-OTIS (SE/DE/UK)

esityspaikat:
GLO Hotel Art (Jugend Hall)
G Livelab Helsinki
Kansallismuseo
Hakola Shop
Helsinki Contemporary
Kahvila Sävy
Kuudes Linja
Salakeikka
Korjaamo
Tanner
Way Bakery and Wine Bar
Ääniwalli

we jazz record shop
Eurantie 8-10 LH 211, 00550 Helsinki, shop@wejazz.fi
Festaripäivinä ti-pe: 15–19 / lauantaina 12–16 + pop-upit valikoiduilla esityspaikoilla

covid-19 & we jazz 2020
Vallitsevan koronapandemian aikaan We Jazz kiinnittää erityistä huomiota turvallisen konserttielämyksen takaamiseksi. Yleisön, henkilökunnan ja artistien turvallisuuden varmistamiseksi turvavälit on otettu huomioon ja siksi tapahtuman tilakohtaiset kapasiteetit ovat tänä vuonna poikkeuksellisen pieniä. Kiinnitämme huomiota tilojen hygieniatasoon ja varmistamme, että käsien desinfiointiaineita on saatavilla kaikilta esityspaikoilta. Kehotamme yleisöä saapumaan konsertteihin hyvissä ajoin jonojen välttämiseksi ja ostamaan liput ennakkoon, jotta vältymme ruuhkilta ja kontakteilta ovella. Muistathan jäädä kotiin, mikäli olet flunssainen. Nähdään joulukuussa! < 333

we jazz -festivaali
We Jazz on vuonna 2013 ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma, joka esittelee aikansa parasta jazzmusiikkia. Mukana on yleensä sekä suomalaisia että ulkomaalaisia artisteja ja viikon mittainen tapahtuma levittäytyy ympäri Helsinkiä.

Esityspaikat vaihtuvat suurelta osin vuodesta toiseen ja We Jazzin tuottajien tavoitteena on löytää jatkuvasti uusia mielenkiintoisia esitystiloja. Esiintyjien ja tilojen valinnassa pyritään mahdollisimman toimivan kontekstin luomiseen musiikille. Tästä johtuen monet We Jazz -keikkapaikat ovat varsin pieniä. Musiikki on parhaimmillaan läheltä kuultuna ja We Jazzin ideologiaan kuuluukin laatuun panostaminen määrän sijaan. Jokainen konsertti on käsin valittu arvokas palanen jazzviikon ohjelmaa.

We Jazzia kuulee kutsuttavan usein festivaaliksi ja sitä tämä Helsingin laajin vuosittainen jazztapahtuma eittämättä onkin. Jo alusta asti tapahtuman kuvailuun ovat vakiintuneet myös termit ”installaatio” ja ”utopia”. Nämä sanat kiteyttävät We Jazzin hengen ja suuntaavat ajatuksia perinteisen jazzfestivaalikentän ulkopuolelle. Jazzin esittämisen tapojen uudistaminen onkin yksi tapahtuman keskeisistä pyrkimyksistä parhaan mahdollisen musiikin tarjoilemisen ohella.

We Jazz järjestetään joulukuussa, koska järjestäjien mielestä silloin ei tapahdu tarpeeksi (muun kuin joulushoppailusesongin tiimoilta) ja koska vuoden pimein aika vaatii piristystä. Jazzmusiikin kannalta yritämme luoda osaksi vuoden kiertoa vakiintuvan katsauksen menneeseen vuoteen. Paikalla on tälläkin kertaa useita loistavaa musiikkia vuonna 2020 julkaisseita artisteja. We Jazz on osuva läpileikkaus ajankohtaisesta ja myös ajan hammasta väistävästä jazzmusiikista halki genren laajan tyylispektrin.