Info

We Jazz 2019
Helsinki, Tampere & Tallinna 1.–8.12.

lippu.fi/wejazz2019

facebook.com/wejazz
instagram.com/wejazzhelsinki

twitter.com/wejazzhelsinki
500px.com/wejazzhelsinki

#wejazz2019

office@wejazz.fi

taiteellinen johtaja: Matti Nives
toiminnanjohtaja: Katariina Uusitupa
tuottaja: Maija Luoma
viestintäkoordinaattori: Roope Pokki
tekninen tuottaja: Teemu Markkula
tuotantoassistentti: Hanna Kokkonen
cateringvastaava: Maiju Talvisto
logistiikkavastaava: Raul Silvennoinen

yhteistyökumppanit: Eckerö Line, Flame Jazz, GLO Hotel Art, Helsinki Design Week, Olvi, Radio Helsinki, Rumba, RR Gems, Suomen Viron-instituutti, Telepart, Unifilm Oy

tukijat: Alfred Kordelinin säätiö, Emilie och Rudolf Gesellius fond, Helsingin kaupunki, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Musiikin edistämissäätiö, Nordisk Kulturfond: PULS, Taiteen edistämiskeskus, Thurings Stiftelse

lipunmyynti: Lippupiste

akkreditointi:
GEST

artistit:
3TM Presents ”Lake”
ADHD (IS)
Bowman Trio
Elliot Galvin (UK)
Hilde Marie Holsen (NO)
Jazz kiinnostaa
Jonah Parzen-Johnson (US)
Jukka Eskola Soul Trio
Katu Kaiku
Koma Saxo (SE/DE/FI)
Maria Faust Machina (EE/DK/US)
MDCIII (BE)
Muriel Grossmann (AT)
Oddarrang
OK:KO
Ronald Langestraat (NL)
Sami Linna Quartet (US/FI)
(secret gig 01)
(secret gig 02)
Simo Laihonen: Tribute to Milford Graves
Timo Lassy & Teppo Mäkynen
Terkel Nørgaard With Ralph Alessi (DK/US)
VIRTA Festival
We Jazz DJs & friends

esityspaikat:
GLO Hotel Art Lounge Bar
G Livelab Helsinki
G Livelab Tampere
Helsinki Contemporary
Kahvila Sävy
Kaiku
(secret venues 01 & 02)
Suvilahti (Tiivistämö & Mittarikorjaamo)
Sveta Baar (Tallinn)
Valkoinen sali
Ääniwalli

We Jazz on vuonna 2013 ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma, joka esittelee aikansa parasta jazzmusiikkia. Mukana on yleensä sekä suomalaisia että ulkomaalaisia artisteja ja viikon mittainen tapahtuma levittäytyy ympäri Helsinkiä.

Esityspaikat vaihtuvat suurelta osin vuodesta toiseen ja We Jazzin tuottajien tavoitteena on löytää jatkuvasti uusia mielenkiintoisia esitystiloja. Esiintyjien ja tilojen valinnassa pyritään mahdollisimman toimivan kontekstin luomiseen musiikille. Tästä johtuen monet We Jazz -keikkapaikat ovat varsin pieniä. Musiikki on parhaimmillaan läheltä kuultuna ja We Jazzin ideologiaan kuuluukin laatuun panostaminen määrän sijaan. Jokainen konsertti on käsin valittu arvokas palanen jazzviikon ohjelmaa.

We Jazzia kuulee kutsuttavan usein festivaaliksi ja sitä tämä Helsingin laajin vuosittainen jazztapahtuma eittämättä onkin. Jo alusta asti tapahtuman kuvailuun ovat vakiintuneet myös termit ”installaatio” ja ”utopia”. Nämä sanat kiteyttävät We Jazzin hengen ja suuntaavat ajatuksia perinteisen jazzfestivaalikentän ulkopuolelle. Jazzin esittämisen tapojen uudistaminen onkin yksi tapahtuman keskeisistä pyrkimyksistä parhaan mahdollisen musiikin tarjoilemisen ohella.

We Jazz järjestetään joulukuussa, koska järjestäjien mielestä silloin ei tapahdu tarpeeksi (muun kuin joulushoppailusesongin tiimoilta) ja koska vuoden pimein aika vaatii piristystä. Jazzmusiikin kannalta yritämme luoda osaksi vuoden kiertoa vakiintuvan katsauksen menneeseen vuoteen. Paikalla on tälläkin kertaa useita loistavaa musiikkia vuonna 2019 julkaisseita artisteja. We Jazz on osuva läpileikkaus ajankohtaisesta ja myös ajan hammasta väistävästä jazzmusiikista halki genren laajan tyylispektrin.