Info

We Jazz 2017
Helsinki 3.–10.12.

lippu.fi/wejazz2017

facebook.com/wejazz
instagram.com/wejazzhelsinki

twitter.com/wejazzhelsinki
500px.com/wejazzhelsinki

#wejazz2017

office@wejazz.fi

taiteellinen johtaja: Matti Nives
toiminnanjohtaja: Katariina Uusitupa
tuottaja: Sofia Kivelä
viestintäkoordinaattori: Roope Pokki
tekninen tuottaja: Eero Löyttyjärvi
tuotantoharjoittelija: Arttu Sauvola

yhteistyökumppanit: Finarte, Goethe-Institut Finnland, Grotto Editions, Helsinki Design Week, Kämp Collection Hotels, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, Music Finland, New Yorkin konsulaatti, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzin aineryhmä, Rumba, Unifilm, Web-veistämö, XJAZZ Berlin

tukijat: Helsingin kaupunki, Koneen säätiö, Musiikin edistämissäätiö, Suomen kulttuurirahasto, Samuel Huberin taidesäätiö, Nordisk Kulturfonden: PULS, Taiteen edistämiskeskus, Thurings Stiftelse

lipunmyynti: Lippupiste

akkreditointi: 
GEST

tapahtuman suojelija: M. A. Numminen

esiintyjät:
3TM
Anni Elif: Edith
August Rosenbaum (DK)
Binker And Moses (UK)
Black Motor
DJ Lander Lenaerts (BE)
Elifantree 10v
JAF Trio (FI/DK) *We Jazz Rising Star 2017*
Jaska Lukkarinen Trio
JazzBricks Live
Jazz kiinnostaa live
Jochen Rueckert Quartet (US)
Joonas Leppänen Alder Ego
Jukka Perko Tritone
Julia Hülsmann Trio (DE)
M.A. Numminen
Maria Faust Sacrum Facere (EE/DK/SE/IT/US)
Maria Faust Solo (EE/DK)
Maxxxtet
Megalodon Collective (NO/SE)
Mikko Innasen Maakuntalaulu-uudistus 2017
Milo & Moses
Mopo: Mopocalypse
Oaagaada
Olavi Louhivuori: Immediate Music I
Olli Ahvenlahti Quartet
Signe
The Necks (AU)
Timo Lassy & Teppo Mäkynen
Verneri Pohjola Group
VIRTA
We Jazz DJs

esityspaikat:
Aleksanterin teatteri
Dubrovnik Lounge & Lobby
Elokuvateatteri Andorra
G Livelab
GLO Hotel Art
Good Life Coffee
Helsinki Contemporary
Hotel Fabian
Kahvila Sävy
Krog Roba
Kulttuuritehdas Korjaamo
Lapinlahden Lähde
WHS Teatteri U:NI:ON
Ääniwalli

We Jazz on vuonna 2013 ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma, joka esittelee aikansa parasta jazzmusiikkia. Mukana on yleensä sekä suomalaisia että ulkomaalaisia artisteja ja viikon mittainen tapahtuma levittäytyy ympäri Helsinkiä.

Esityspaikat vaihtuvat suurelta osin vuodesta toiseen ja We Jazzin tuottajien tavoitteena on löytää jatkuvasti uusia mielenkiintoisia esitystiloja. Esiintyjien ja tilojen valinnassa pyritään mahdollisimman toimivan kontekstin luomiseen musiikille. Tästä johtuen monet We Jazz -keikkapaikat ovat varsin pieniä. Musiikki on parhaimmillaan läheltä kuultuna ja We Jazzin ideologiaan kuuluukin laatuun panostaminen määrän sijaan. Jokainen konsertti on käsin valittu arvokas palanen jazzviikon ohjelmaa.

We Jazzia kuulee kutsuttavan usein festivaaliksi ja sitä tämä Helsingin laajin vuosittainen jazztapahtuma eittämättä onkin. Jo alusta asti tapahtuman kuvailuun ovat vakiintuneet myös termit ”installaatio” ja ”utopia”. Nämä sanat kiteyttävät We Jazzin hengen ja suuntaavat ajatuksia perinteisen jazzfestivaalikentän ulkopuolelle. Jazzin esittämisen tapojen uudistaminen onkin yksi tapahtuman keskeisistä pyrkimyksistä parhaan mahdollisen musiikin tarjoilemisen ohella.

We Jazz järjestetään joulukuussa, koska järjestäjien mielestä silloin ei tapahdu tarpeeksi (muun kuin joulushoppailusesongin tiimoilta) ja koska vuoden pimein aika vaatii piristystä. Jazzmusiikin kannalta yritämme luoda osaksi vuoden kiertoa vakiintuvan katsauksen menneeseen vuoteen. Paikalla on tälläkin kertaa useita loistavaa musiikkia vuonna 2017 julkaisseita artisteja. We Jazz on osuva läpileikkaus ajankohtaisesta ja myös ajan hammasta väistävästä jazzmusiikista halki genren laajan tyylispektrin.