Info

we jazz 2016
helsinki 4. – 11.12.

lippu.fi/wejazz2016

facebook.com/wejazz
wejazzhelsinki.tumblr.com
instagram.com/wejazzhelsinki

twitter.com/wejazzhelsinki
500px.com/wejazzhelsinki

#wejazz2016

office@wejazz.fi

taiteellinen johtaja: Matti Nives
toiminnanjohtaja: Katariina Uusitupa
tuottajat: Jori Hellstedt & Annika Mustonen
tiedottaja-tuottaja: Roope Pokki
tekninen tuottaja: Eero Löyttyjärvi
tuotantoharjoittelijat: Sofia Kivelä & Susanna Perhomaa

yhteistyökumppanit: Club Mate, Finarte, Genelec, GEST, Goethe-Institut Finnland, Grotto Editions, Helsinki Design Week, Image,Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, Radio Helsinki, Suomen Jazzliitto, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzin aineryhmä, Unifilm, Web-Veistämö, XJazz Berlin, Yhdysvaltain suurlähetystö

tukijat: Helsingin kulttuurikeskus, Jenny ja Antti Wihurin Rahasto, Musiikin edistämissäätiö, Taiteen keskustoimikunta

lipunmyynti: Lippupiste

akkreditointi: 
GEST

tapahtuman suojelija: M. A. Numminen

esiintyjät: Aki Rissanen Trio, Amok Amor, Anni Elif Egecioglu, Berlin X Helsinki, Ensemble, Buba Wii AA, Dalindèo, Harri Kuusijärvi, Huntsville, Iro Haarla Trio, Jazz kiinnostaa live, Jorma Tapio & Kaski, Jukka Eskola Soul Trio, Jukka Perko Avara, Katu Kaiku, Lucia Cadotsh ”Speak Low”, M. A. Numminen, Mark Turner Quartet, Markus Pesonen, Mikko Innanen 10+, Mikko Innanen & Simo Laihonen, Mikko Sarvanne Hip Company & Beibi P, Oddarrang, Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri, OK:KO (We Jazz Rising Star 2016), Otis Sandsjö & Friends, Ville Herrala, We Jazz DJs

We Jazz on vuonna 2013 ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma, joka esittelee kiinnostavinta jazzmusiikkia. Mukana on yleensä sekä suomalaisia että ulkomaalaisia artisteja ja viikon mittainen tapahtuma levittäytyy ympäri Helsinkiä.

Esityspaikat vaihtuvat suurelta osin vuodesta toiseen ja We Jazzin tuottajien tavoitteena on löytää jatkuvasti uusia mielenkiintoisia esitystiloja. Esiintyjien ja tilojen valinnassa pyritään mahdollisimman toimivan kontekstin luomiseen musiikille. Tästä johtuen monet We Jazz –keikkapaikat ovat varsin pieniä. Musiikki on parhaimmillaan läheltä kuultuna ja We Jazzin ideologiaan kuuluukin laatuun panostaminen määrän sijaan. Jokainen konsertti on käsin valittu arvokas palanen jazzviikon ohjelmaa.

We Jazzia kuulee kutsuttavan usein festivaaliksi ja sitä tämä Helsingin laajin vuosittainen jazztapahtuma eittämättä onkin. Jo alusta asti tapahtuman kuvailuun ovat vakiintuneet myös termit ”installaatio” ja ”utopia”. Nämä sanat kiteyttävät We Jazzin hengen ja suuntaavat ajatuksia perinteisen jazzfestivaalikentän ulkopuolelle. Jazzin esittämisen tapojen uudistaminen onkin yksi tapahtuman keskeisistä pyrkimyksistä parhaan mahdollisen musiikin tarjoilemisen ohella.

We Jazz järjestetään joulukuussa, koska järjestäjien mielestä silloin ei tapahdu tarpeeksi (muun kuin joulushoppailusesongin tiimoilta) ja koska vuoden pimein aika vaatii piristystä. Jazzmusiikin kannalta yritämme luoda osaksi vuoden kiertoa vakiintuvan katsauksen menneeseen vuoteen. Paikalla on tälläkin kertaa useita loistavaa musiikkia vuonna 2016 julkaisseita artisteja. We Jazz on osuva läpileikkaus ajankohtaisesta ja myös ajan hammasta väistävästä jazzmusiikista halki genren laajan tyylispektrin.