Info

we jazz 2015
helsinki 7. – 13.12.

facebook.com/wejazz
wejazzhelsinki.tumblr.com
instagram.com/wejazzhelsinki

twitter.com/wejazzhelsinki
500px.com/wejazzhelsinki
We Jazz 2015 Spotify playlist

#wejazz2015

office[a]wejazz.fi

taiteellinen johtaja: Matti Nives
viestintävastaava, tuottaja: Katariina Uusitupa
tuottaja: Annika Mustonen
tekninen tuottaja: Eero Löyttyjärvi
markkinointiharjoittelijat: Karin Johnson, Roope Pokki
tuotantoharjoittelijat: Jori Hellstedt, Anna Suonsyrjä
myynti: Riitta Huttunen

yhteistyökumppanit: Club Mate, Genelec, GEST, Goethe-Institut Finnland, Helsinki Design Week, HSL, Image, Music Finland, Radio Helsinki, Taidelinja, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzin aineryhmä, Unifilm, Web-Veistämö

tukijat: 
Helsingin kulttuurikeskus, Musiikin edistämissäätiö, Taiteen keskustoimikunta

lipunmyynti: Lippupiste, Tiketti

akkreditointi: 
GEST

tapahtuman suojelija: M. A. Numminen

esiintyjät
Aki Rissanen Sturm
Bowman Trio (We Jazz Rising Star 2015)
Gunter Hampel Quintet
Invitation Quintet
Invitation Quintet 2
Jaska Luukkarinen Trio plays Valtteri Pöyhönen
Jazz kiinnostaa live
Joonas Haavisto & Mikko Karjalainen / Antti Lötjönen / Jukka Perko / Joonas Riippa / Teemu Viinikainen
Jukka Perko Jazztet
Juhani Aaltonen Trio
Jussi Lampela & Verneri Pohjola: Meren kasvojen edessä
Laura Annika Quartet
M. A. Numminen
Teddy’s West Coasters
Teemu Åkerblom Quartet
Timo Lassy Band w/ guests
Verneri Pohjola Quartet
Vijay Iyer Trio
We Jazz DJs

We Jazz on vuonna 2013 ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma, joka esittelee kiinnostavinta jazzmusiikkia. Mukana on yleensä sekä suomalaisia että ulkomaalaisia artisteja ja viikon mittainen tapahtuma levittäytyy ympäri Helsinkiä.

Esityspaikat vaihtuvat suurelta osin vuodesta toiseen ja We Jazzin tuottajien tavoitteena on löytää jatkuvasti uusia mielenkiintoisia esitystiloja. Esiintyjien ja tilojen valinnassa pyritään mahdollisimman toimivan kontekstin luomiseen musiikille. Tästä johtuen monet We Jazz –keikkapaikat ovat varsin pieniä. Musiikki on parhaimmillaan läheltä kuultuna ja We Jazzin ideologiaan kuuluukin laatuun panostaminen määrän sijaan. Jokainen konsertti on käsin valittu arvokas palanen jazzviikon ohjelmaa.

We Jazzia kuulee kutsuttavan usein festivaaliksi ja sitä tämä Helsingin laajin vuosittainen jazztapahtuma eittämättä onkin. Jo alusta asti tapahtuman kuvailuun ovat vakiintuneet myös termit ”installaatio” ja ”utopia”. Nämä sanat kiteyttävät We Jazzin hengen ja suuntaavat ajatuksia perinteisen jazzfestivaalikentän ulkopuolelle. Jazzin esittämisen tapojen uudistaminen onkin yksi tapahtuman keskeisistä pyrkimyksistä parhaan mahdollisen musiikin tarjoilemisen ohella.

We Jazz järjestetään joulukuussa, koska järjestäjien mielestä silloin ei tapahdu tarpeeksi (muun kuin joulushoppailusesongin tiimoilta) ja koska vuoden pimein aika vaatii piristystä. Jazzmusiikin kannalta yritämme luoda osaksi vuoden kiertoa vakiintuvan katsauksen menneeseen vuoteen. Paikalla on tälläkin kertaa useita loistavaa musiikkia vuonna 2015 julkaisseita artisteja. We Jazz on osuva läpileikkaus ajankohtaisesta ja myös ajan hammasta väistävästä jazzmusiikista halki genren laajan tyylispektrin.